Συμβουλές – Συχνές Ερωτήσεις
04/12/2016
ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ| Πόσο επηρεάζει την υγεία μας
17/03/2021

Η πρώτη (διαγνωστική – ενημερωτική) επίσκεψη περιλαμβάνει :

1. Τη λήψη Ιατρικού και Οδοντιατρικού ιστορικού

2. Κλινικό έλεγχο της στοματικής σας κοιλότητας

3. Έλεγχος των υπαρχόντων ακτινολογικών ευρημάτων

4. Συζήτηση μαζί σας για τις προσωπικές σας ανάγκες και αιτήματα, έτσι ώστε να επιλέξουμε το πλέον κατάλληλο για εσάς πλάνο θεραπείας

5. Την ενημέρωση σχετικά με τις προτεινόμενες θεραπείες. Θα εξηγηθούν οι μέθοδοι και τα τεχνικά μέσα που είναι διαθέσιμα για την αντιμετώπιση του ορθοδοντικού σας προβλήματος. Θα προταθούν οι εναλλακτικές λύσεις (όπου και όταν υπάρχουν). Θα εξηγηθούν αναλυτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε θεραπευτικής προσέγγισης, καθώς και οι υπάρχοντες δυνατότητες και περιορισμοί.

6. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης, θα ενημερωθείτε για την προβλεπόμενη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, την συχνότητα των επισκέψεων, το απαιτούμενο κόστος, τον διακανονισμό και τους τρόπους πληρωμής.

Σημείωση: Σε περίπτωση πονόδοντου ή υπάρχοντος οδοντιατρικής φύσης προβλήματος, θα παραπεμφθείτε στον οικογενειακό σας οδοντίατρο για την άμεση αντιμετώπισή του. Η ορθοδοντική θεραπεία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την αντιμετώπιση του οδοντιατρικού προβλήματος αυτού. Κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, σκόπιμο είναι να γίνονται τακτικές επισκέψεις στον οικογενειακό οδοντίατρο ώστε να ελέγχεται η κατάσταση του περιοδοντίου και το επίπεδο στοματικής υγιεινής.